Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018


Ερευνητικές Εργασίες


Εργασίες μαθητών

Εργασίες Μαθητών

Σχολικό Έτος 2012-2013

Β' Τάξη - Μάθημα: Εφαρμογές Υπολογιστών

Στα πλαίσια του μαθήματος επιλογής της Β' τάξης, Εφαρμογές Υπολογιστών, οι μαθητές καλούνται να υλοποιήσουν μια εργασία. Οι μαθητές μας αποφάσισαν να σχεδιάσουν ιστότοπους (web-sites) με χρήση της HTML και των CSS.

Οι μαθητές δούλεψαν ανά ομάδες δύο ή τριων ατόμων και έφτιαξαν ιστότοπους με θέματα που ταίριαζαν με τα ενδιαφέροντά τους. Χρησιμοποίησαν ελεύθερο λογισμικό, ανοικτού κώδικα, σε περιβάλλον Linux (Ubuntu).
Ως HTML Editor χρησιμοποίησαν το gedit
Για την επεξεργασία των φωτογραφιών χρησιμοποίησαν το Gimp
Για τη δημιουργία των menu χρησιμοποιήσαμε υλικό που διατίθεται δωρεάν από το site: http://www.dynamicdrive.com

Από όλες τις εργασίες που δημιούργησαν τα παιδιά ξεχώρισε αυτή που επιμελήθηκαν οι μαθητές: Τσιμπανλιώτης Χρήστος, Καρακατσάνης Χρήστος και Κοπαλίδης Θωμάς.

Κάντε κλικ στο διπλανό σύνδεσμο για να δείτε την εργασία των παιδιών Rock BandsB' Τάξη - Τεχνολογική Κατεύθυνση, Μάθημα: Τεχνολογία Επικοινωνιών

Στα πλαίσια του μαθήματος Τεχνολογία Επικοινωνιών της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης της Β' τάξης, οι μαθητές ασχολούνται και με τις ασύρματες τηλεπικοινωνίες. Η ασύρματη τηλεπικοινωνία γίνεται συνήθως με ραδιοκύματα και έχει θετικα και αρνητικά αποτελέσματα.

Δόθηκε στους μαθητές η δυνατότητα να εργαστούν δημιουργικά και να φτιάξουν μια αφίσα με θέμα τη μόλυνση από τη διαρκώς αυξανόμενη χρήση των ραδιοκυμάτων. Δείτε λοιπόν τις δημιουργίες τους.

                             

                             

           


Θεατρικές Παραστάσεις