Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018


Ερευνητικές Εργασίες


Εργασίες μαθητών

«Η Ευρώπη και οι Νέοι: Δικαιώματα και Ελευθερίες»

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Ξάνθης σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Διδυμοτείχου διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα "Η Ευρώπη και οι Νέοι: Δικαιώματα και Ελευθερίες", την Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015, στις 7 μ.μ., στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Διδυμοτείχου.

Στόχος της εκδήλωσης, η οποία απευθύνεται στους νεαρούς ευρωπαίους πολίτες είναι η ενημέρωσή τους για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους όπως προκύπτουν από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τα εργαλεία που έχει αναπτύξει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διευκόλυνση της κινητικότητας των νέων για σπουδές, απασχόληση, κλπ. αλλά και η δυνατότητα συμμετοχής των πολιτών στη χάραξη πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Ένωση τόσο με τη συμμετοχή τους στις Ευρωπαϊκές Εκλογές όσο και με τη συμμετοχή τους στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν για το Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης 2015, τι αποτέλεσμα έχει η αναπτυξιακή βοήθεια της ΕΕ προς τρίτες χώρες και πώς αυτή σχετίζεται με άλλες ευρωπαϊκές πολιτικές και ενδιαφέρει τους νέους.

Τέλος, επειδή ο κλάδος των Ευρωπαϊκών Σπουδών παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όσοι μαθητές παρακολουθήσουν την εκδήλωση θα ενημερωθούν για την πρόσβαση στις σχολές Ευρωπαϊκών Σπουδών στην Ελλάδα αλλά και τι ισχύει με την αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και η είσοδος ελεύθερη.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης καθώς και την αφίσα και την πρόσκληση:
Πρόγραμμα της εκδήλωσης
Αφίσα
Πρόσκληση


Θεατρικές Παραστάσεις