Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018


Ερευνητικές Εργασίες


Εργασίες μαθητών

Zeo Soap Therapy

Στα πλαίσια του μαθήματος "Διαχείριση Φυσικών Πόρων" της Α΄ Λυκείου οι μαθητές του τμήματος με την καθηγήτριά τους κ. Κάλτσου Μαρία, χημικό, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα "Εικονική Επιχείρηση" του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece)

Το πρόγραμμα της Εικονικής Επιχείρησης είναι μια ομαδική δραστηριότητα, η οποία δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να δημιουργήσουν μία δική τους εταιρία και να κατανοήσουν τα στάδια λειτουργίας και ρευστοποίησης μιας επιχείρησης. Ταυτόχρονα, μέσα από τη βιωματική αυτή εμπειρία, οι μαθητές μαθαίνουν πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους για να στήσουν και να λειτουργήσουν σωστά την επιχείρηση που δημιούργησαν.

Η επιχείρηση που δημιουργήθηκε έχει την επωνυμία "Zeo Soap Therapy" και θα παράγει σαπούνια ελαιολάδου με την ψυχρή μέθοδο. Στα σαπούνια αυτά θα προστίθεται ποσότητα ζεόλιθου. Η ιδέα ξεκίνησε στην προσπάθεια μας να εκμεταλλευτούμε τους φυσικούς πόρους της περιοχής της Θράκης. Στην Θράκη παράγεται σημαντική ποσότητα ελαιόλαδου, επίσης υπάρχουν φυσικά κοιτάσματα ζεόλιθου. Συνδυάζοντας τους δύο αυτούς φυσικούς πόρους δημιουργήθηκε η ιδέα της δημιουργίας του σαπουνιού με ζεόλιθο.

Το σαπούνι αυτό παράγεται με την ψυχρή μέθοδο και χρησιμοποιείται ελαιόλαδο και μικρή ποσότητα από λάδι καρύδας. Στο σαπούνι προστίθεται σκόνη ζεόλιθου Θράκης.

Τα προϊόντα θα πωλούνται στην τοπική αγορά του Διδυμοτείχου σε bazaar που θα διοργανώνουν οι μαθητές και ίσως σε τοπικά καταστήματα που θα δεχτούν να συνεργαστούν. Ήδη την προπαραμονή των Χριστουγέννων έγινε το πρώτο bazaar με μεγάλη επιτυχία.

Ευχαριστούμε πολύ την Εταιρία Κύκλωψ για την προσφορά του ελαιολάδου.

Φωτογραφικό υλικό από τις δημιουργίες των μαθητών μας

Φωτογραφικό υλικό από την συμμετοχή της ομάδας του Zeosoap Therapy στην έκθεση που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 5 και 6 Μαρτίου 2015

Σημείωση: Για τη δημοσίευση των ανωτέρω φωτογραφιών υπάρχει έγγραφη άδεια των γονέων-κηδομόνων των μαθητών


Θεατρικές Παραστάσεις