Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018


Ερευνητικές Εργασίες


Εργασίες μαθητών

Επιστροφή στα θρανία (31 Οκτωβρίου 2014)

Το σχολείο μας συμμετείχε στις 31 Οκτωβρίου 2014 στην πανευρωπαϊκή δράση "Επιστροφή στα Θρανία" - "Back to School", αφού αποδέχτηκε το αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να την εντάξει στις δραστηριότητές του.

Η δράση Back to School αποτελεί μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία, στο πλαίσιο της οποίας αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιστρέφουν στα σχολεία τους και μιλούν για τη δουλειά τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση (EE) με στόχο να γνωρίσουν οι νέοι το ευρωπαϊκό εγχείρημα από κοντά, καθώς οι νυν αξιωματούχοι της EE και παλιοί μαθητές, γίνονται για μία ημέρα αυτοπροσώπως η ίδια η Ευρώπη. Το 2013, περίπου 500 υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης επέστρεψαν στις παλιές τους τάξεις και συνομίλησαν με περισσότερους από 65.000 μαθητές σε 886 σχολεία σε 22 κράτη μέλη της EE.

Το δικό μας σχολείο επισκέφθηκε ο κύριος Απόστολος Νικολαΐδης. Ο κ. Νικολαΐδης είναι μόνιμος υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σήμερα εργάζεται στην Γενική Διεύθυνση Ανθρωπιστικής Βοήθειας & Πολιτικής Προστασίας, όπου είναι υπεύθυνος για την διαχείριση κρίσεων και τον συντονισμό των δράσεων μεταξύ των στρατιωτικών και ανθρωπιστικών αποστολών σε περιπτώσεις ενόπλων συρράξεων και άλλων κρίσεων ανά τον κόσμο. Στα πλαίσια της δουλειάς του βρίσκεται σε τακτική επαφή με τα υπόλοιπα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (OHE).

Κατά την επίσκεψή του ενημέρωσε τους μαθητές για θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μοιράστηκε μαζί τους τις εμπειρίες του στην Ε.Ε. και απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών σχετικά με τις ευκαιρίες εκπαίδευσης, την εργασία και τη ζωή στο εξωτερικό. Η άριστη γνώση του αντικειμένου του, η αμεσότητα κι ο αυθορμητισμός του, οι επικοινωνιακές του δεξιότητες και οι ενδιαφέρουσες εμπειρίες από την εργασία του, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών και τους άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Τον ευχαριστούμε θερμά.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση:


Θεατρικές Παραστάσεις