Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018


Ερευνητικές Εργασίες


Εργασίες μαθητών

Ευρωπαική Εβδομάδα Κώδικα
(11-17 Οκτωβρίου 2014)

Στην Ευρωπαική Εβδομάδα Κώδικα, που πραγματοποιήθηκε από 11 έως 17 Οκτωβρίου 2014 συμμετείχε το σχολείο μας. Το πανευρωπαικό αυτό event στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών αλλά και όλων των ανθρώπων απέναντι στην Πληροφορική, και ειδικότερη στη σύνταξη κώδικα.

Γιατί όμως να μάθουμε να γράφουμε Κώδικα;

Δύο είναι οι βασικοί λόγοι για να μάθουμε να γράφουμε κώδικα:

  1. Σ' έναν κόσμο που περιτριγυριζόμαστε από την τεχνολογία και όπου αλληλεπιδρούμε συνεχώς με υπολογιστές, μαθαίνοντας να γράφουμε κώδικα μας βοηθάει να καταλάβουμε πως λειτουργούν αυτές οι συσκευές και οι υπηρεσίες που προσφέρουν. Επιπλέον μαθαίνοντας να προγραμματίζουμε αποκτάμε ένα πανίσχυρο τρόπο να εξερευνούμε τις ιδέες μας και να κάνουμε πράγματα τόσο για τη δουλειά μας όσο και για τη διασκέδασή μας.

  2. Οι ειδικοί επαγγελματίες στο χώρο της πληροφορικής και των επικοινωνιών (ICT Technology)είναι περιζήτητοι στο χώρο εργασίας. Προβλέπεται ότι περίπου 900.000 θέσεις εργασίες για ειδικούς στην πληροφορική και στις επικοινωνιές (talented ICT experts) θα υπάρχουν μέχρι το 2020 στην Ευρώπη. Οι θέσεις εργασίες στο χώρο της πληροφορικής, τα ψηφιακά επαγγέλματα, είναι περίπου 4.000.000 και αυξάνονται κατά περίπου 100.000 κάθε χρόνο.

Για τους λόγους αυτούς συμμετέχουμε στην ευρωαπική εβδομάδα κώδικα μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας στην ανάγκη προετοιμασίας των μαθητών και αυριανών πολιτών για την Πληροφορική του 21ου αιώνα.

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής με την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ. (148023/Γ2/17-09-2014) στο πλαίσιο δράσεων με τίτλο «Εβδομάδα Πληροφορικής: Ώρα Κώδικα» υποστηρίζουν και ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών πληροφορικής στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού.. Την εβδομάδα αυτή:

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: http://codeweek.eu

Ο καθένας από εμάς μπορεί να επωφεληθεί από την εκμάθηση του προγραμματισμού των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της δραστηριότητας οργανώσαμε στο σχολείο μας μια δραστηριότητα. Συμμετείχαν οι μαθητές της Α' Τάξης στα πλαίσια του μαθήματος Εφαρμογές Πληροφορικής.

Δείτε πληροφορίες για το event που διοργανώνεται στο σχολείο μας στον παρακάτω σύνδεσμο: Ελάτε να διασκεδάσουμε γράφοντας κώδικα


Θεατρικές Παραστάσεις