Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018


Ερευνητικές Εργασίες


Εργασίες μαθητών

30η Εθνική Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου των Νέων Ελλάδος

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων είναι ένας οργανισμός με στόχο την προώθηση της ευρωπαϊκής διάστασης στην εκπαίδευση, στον οποίο συμμετέχουν 41 ευρωπαϊκές χώρες. Δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα, ενώ λειτουργεί ανεξάρτητα από κομματικά συμφέροντα. Ετησίως, εμπλέκει στις δράσεις του περισσότερους από 20.000 νέους από όλη την Ευρώπη, προβάλλοντας την κοινοβουλευτική συζήτηση και ενθαρρύνοντας το διαπολιτισμικό διάλογο επί επίκαιρων ευρωπαϊκών θεμάτων. Σε διεθνές επίπεδο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων συγκαλεί τρεις Διεθνείς Συνόδους το χρόνο, φέρνοντας κοντά κάθε φορά περισσότερους από 250 νέους από περισσότερα από 40 κράτη της ευρωπαϊκής ηπείρου για δέκα ημέρες, ώστε να ασχοληθούν ενεργά με σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα και να συζητήσουν ουσιαστικά, αναπτύσσοντας τα οράματά τους για ένα καλύτερο αύριο.

Στο πλαίσιο των δύο ετήσιων Εθνικών Συνδιασκέψεων Επιλογής που διοργανώνει, το EKNE επιλέγει τους μαθητές που θα στελεχώσουν τις ελληνικές αποστολές στις ερχόμενες Διεθνείς Συνόδους. Το Δεκέμβριο το ΕΚΝΕ διοργάνωσε την 30ή του Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής, η οποία πραγματοποιήθηκε την περίοδο 19-21.12.2014 στη Θεσσαλονίκη για να επιλεγούν οι επτά (7) μαθητές που θα στελεχώσουν την ελληνική αποστολή στην 78η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2015 στη Σμύρνη. Από το σχολείο μας συμμετείχαν δύο μαθήτριες της Γ΄ Τάξης, η Καραντωνούδη Λαμπρινή, μαθήτρια της Γ2 τάξης και η Μαυρουδή Ραφαέλα, μαθήτρια της Γ2 τάξης.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συμμετέχοντων μαθητριών η εμπειρία αυτής της συμμετοχής στις ομαδικές δράσεις, μέσω της συνεργασίας και της ατομικής παρουσίασης στην τελική συνδιάσκεψη, ήταν μοναδική, πρωτόγνωρη και εποικοδομητική. Οι μαθήτριες συνεργάστηκαν άψογα με μαθητές άλλων λυκείων της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

Ευχαριστούμε του υπεύθυνους της διοργάνωσης του Ε.Κ.Ν.Ε. για την επιλογή του σχολείου μας για 4η συνεχόμενη χρονιά.


Θεατρικές Παραστάσεις